Preskoči na vsebino


KAKO NAJ POSTANEM ZRELA HRUŠKA?

TEDENSKA SREČANJA ŠTUDENTSKE SKUPINE »ZORENJE«

Ime skupine Zorenje me je vedno spomnilo na zrele hruške. Najprej so trde, ko dozorijo se zmehčajo.

Vstopim. Skupina mladih sedi v krogu in med seboj si izmenjujejo pogled. Tisti, ki ne pogleda svojega soseda naprej, začne govoriti. Ne o aktualnem dogajanju niti ne o kakšnih čenčah, ampak o najtežji temi – o sebi. Vsak pove ali pa ne pove nekaj o odlomku iz Sv. pisma in to poveže s svojim življenjem. Naše misli nadgradi s svojo modrostjo p. Vital Vider, ki je duhovni voditelj skupine.

Sedaj, ko sem se v skupini že udomačila, vidim njene prednosti. Prej sem vedno pripadala skupinam, kjer se mi je zdelo pomembno, da povem čim več pametnega, da kar naprej snujemo nove podvige in nenazadnje, da ugajam. Na začetku obiskovanja naših tedenskih srečanj se mi je zdelo vse kar malo dolgočasno. Vseeno se mi je zdelo pomembno, da vztrajam. Počasi so se začeli v mojem življenju kazati majhni premiki. Naučila sem se vsak teden govoriti o svojih globinah in odkrivati, da se je pomembno ukvarjati s sabo. Morda sem vsaj malo postala podobna zreli hruški.

IZLETI

Poleg tedenskih srečanj gremo skupaj tudi na izlete. K sebi domov povabi tisti od skupine, ki to želi. Na tak način spoznamo tudi, kje je kdo doma in iz kakšnega okolja prihaja. Skupaj pojemo zajtrk, gremo na sprehod v bližnjo okolici in imamo nato skupno mašo. Sledi skupno kosilo in tema, ki jo pripravi gostitelj.

DUHOVNE VAJE

Med počitnicami je priložnost za duhovne vaje. Štiri dni na Pohorju v mali hiški vsak zase, a vendar skupaj, prisluhnemo Bogu. Stran od ponorelega sveta premišljujemo o sebi in svojih načrtih.

NOVO LETO

Skupaj preživimo tudi novo leto, zopet na Pohorju. Pripravimo skupno praznovanje, ki je tudi vsebinsko bogato.

To je nekaj utrinkov iz skupine Zorenje. Največ izmed vsega naštetega mi pomeni to, da sem lahko med enako mislečimi ljudmi. Med njimi se počutim sprejeto. Če želiš tudi ti postati zrela hruška/jabolko ali kakšen drug sadež, se nam lahko pridružiš ob četrtkih, ob 20 h pri sv. Jožefu v Ljubljani

 

Lokacija: